Inspiration og gode ideer til din kolonihave

Fugt i kolonihavehusetFugt i dit kolonihavehus kan medføre synlige skader samt mug og skimmelsvamp, specielt i vinterhalvåret. Her er et par gode ideer til at afhjælpe problemet, herunder fugtfjerner.
I vinterhalvåret er de fleste kolonihavehus ikke i brug og er derfor heller ikke opvarmet. Den skiftende temperatur samt det fugtige klima kan medføre en del fugtproblemer indvendigt.Her er listet et par gode ideer op, som kan være med til at afhjælpe problemet.

  • Regelmæssig opvarmning ved f.eks. brændeovn, gasovn eller gaskomfur med efterfølgende udluftning kan være med til at holde fugtniveauet nede. Udluftningen er meget vigtig, da f.eks. gasafbrændning danner fugt.
  • Matas forhandler denne fugtfjerner, som er en pose med fugtabsorberende materiale. Posen er relativ billig, men kan kun bruges én gang. Se mere her: Matas Fugtfjerner.

  • T. Hansen forhandler ligeledes en fugtfjerner. Denne type er lidt dyrere, men kan til gengæld genbruges. Se mere her: T. Hansen Fugtfjerner.

  • Et andet alternativ er denne Solar Magic ventilator. Den anvender solens varme samt energi fra solceller til at blæse opvarmet luft ind i kolonihavehuset. Dette er en ret dyr løsning, men er til gengæld nem at anvende. Se mere her: Solar Magic

  • Indholdet i flere af fugtfjernerne er calciumchlorid (CaCl2). Dette kan købes billigt ved kemikalieleverandører, hvis du har adgang til det. Det vil være poser af 25 kg til mellem 100 kr - 150 kr.
    Hæld calciumchloridet i en stofsæk, hæng den op og sæt en spand under til det vand der vil droppe ned.