Inspiration og gode ideer til din kolonihave

Dræbersnegle er et mindst lige så stort problem i kolonihaver, som det er i andre haver. Der er mange forslag til hvordan du kan bekæmpe dræbersnegle, her er et par ideer til at komme af med sneglene uden anvendelse af gift mod dem.

Dræbersnegl bekæmpelse

  • Kobbertape. Dræbersnegle kan ikke lide at passere kobbertape, det kan nok lidt sammenlignes med som når vi tygger i stanniol. Derfor kan du beskytter udvalgte krukker og lignende med noget 25 mm kobbertape. Her er en prisliste fra Pricerunner på kobbertape. Det er en nem løsning, men er det store dele der skal dækkes af så bliver det hurtigt dyrt.

  • Tørret mos. Dræbersnegle vil ikke risikere at blive udtørret og holder sig derfor fra at passere tørret mos. Dette er en billig og miljørigtig måde at holde sneglene ude af haven, den kræver dog lidt mere arbejde. En havemand opdagede det ved et tilfælde, se mere her.

  • Sneglehegn. Dræbersnegle kan også stoppes med speciale sneglehegn, som er udformet så sneglene ikke kan passere. De findes i flere udformninger, men er som regel rettet mod højbede og lignende. Her er én mulighed, Sneglehegn fra Landhave.dk.
God kamp med at få dem fjernet fra haven!