Inspiration og gode ideer til din kolonihave

Her kan du finde sjove lege udendørs og spil i haven både til børn og voksne. Det er ikke altid lige sagen at male plankeværk eller luge ukrudt, og så er det jo godt at man også kan lege i haven når nu man er udendørs.

1. Skak i haven

Skak i haven Tag et spil skak i haven, det er nemt at sætte op og kan bruges både af børn og voksne. Her kan du kort læse om skakreglerne, opstilling og hvordan de enkelte brikker kan flytte. Skakregler.

2. Kroket

Et kroketspil kan erhverves for helt ned til 50 kr og giver masser af timers leg for både børn og voksne. Kort fortalt går den her leg ud på at slå en trækugle med en trækølle gennem nogle opstillede buer i haven, og den der kommer først igennem banen har vundet. Her kan du finde Kroket regler.


3. Flyv med drage

Drager kan alle lege med og laves på mange måder og med simple redskaber. Plastik, et par bambuspinde og lidt snor plus tape og saks, så er der nok til at bygge en drage. Så det er bare med at komme ud i haven og i gang :-)

4. Bob

Bobspil har tidligere været meget populært, men er gået lidt i glemmebogen igen. Man kunne nemt have et bobspil stående i kolonihaven, som man så kunne trække frem når det var tid til at lege. Skulle du være i tvivl, så kan du finde reglerne til bob her: Regler til bob.

5. Kæmpe Mikado i haven

Lege i haven Kæmpe mikado kan også nemt leges i haven, hvis der bare er en lille græsplæne til. Det kan enten være et købt spil, eller som her grene i selv har samlet. Spillet går så ud på at den første deltager bliver ved med at tage pinde ud indtil der er en pind der bevæger sig. Derefter er det den næste deltagers tur osv.

6. Spil kugler

Simpel udgave
Prøv med det gamle Spil Kugler. Hver deltager starter med samme antal kugler og skiftes til at kaste en kugle. Rammer du én eller flere af kuglerne på jorden, så må du tage den/dem og din egen kugle igen. Rammer du ikke nogen kugle, så må du lade din kugle blive liggende og lade turen gå videre til næste deltager. Vinderen af legen er den sidste deltager, der har kugler tilbage.
Avanceret udgave
Start med at tegne en cirkel på jorden med en diameter på mindst 1 meter, og hver deltager placerer 13 kugler tilfældigt eller som en kryds cirklen. Så handler det om på skift at prøve at skyde kuglerne ud af cirklen med den større Skydekugle. Skydekuglen placeres udenfor cirklen og skydes med knoerne i jorden og vippes så med tommelfingeren ind i cirklen i et forsøg på at skyde kuglerne ud. Den der har skudt flest kugler ud af cirklen har vundet legen.

Lav evt. jeres egne kugler ud af ler. Se mere her